Today: 26 April 2024 RU UA EN
About Contacts

Brunton Hydrogen Reactor: компактное зарядное устройство на топливном элементе

20 January 2014, 11:12

Зовсім недавно на на сторінках нашого сайту ми розповідали про недорогий компактний зарядний пристрій Nectar на твердооксидному паливному елементі від компанії Lilliputian Systems, у якому в якості палива використовується метан. Але Nectar має один вагомий недолік: картриджі із метаном не придатні для повторного використання, а тому після вичерпання заправки картридж потрібно викидати та купувати новий. Сьогодні ж мова піде про Brunton Hydrogen Reactor, – пристрій подібний Nectar, але позбавлений його недоліків.

 Пристрій являє собою водневий паливний елемент, принцип роботи якого зводиться до наступного. Водень із спеціального картриджа надходить на анод, активований каталізатором на основі платини, де розкладається на протони й електрони. Останні надходять в зовнішній ланцюг, створюючи електричний струм для підзарядки підключеного пристрою. Протони проводяться через мембрану до катода, де з’єднуються з киснем. Єдині побічні продукти реакції – вода і тепло.

У паливних картриджах Brunton Hydrogen Reactor водень заради безпеки міститься у вигляді гідриду. Кожен такий елемент за розмірами можна порівняти з двома батарейками стандарту С, поставленими одна на одну.  Стверджується, що запасу палива в одному картриджі достатньо для підзарядки сучасного смартфона п’ять або шість разів. Акумулятор iPad можна поповнити енергією півтора рази.

 Картриджі допускають багаторазове використання: за заявою виробника кількість циклів перезаправлення досягає однієї тисячі. Після цього можна придбати новий елемент, що коштує 15 доларів. Набір із чотирьох штук обійдеться в 50 доларів. Brunton Hydrogen Reactor подає енергію на приєднаний гаджет через USB-інтерфейс. Передбачений перемикач сили струму для живлення споживачів різного типу. У продаж новинка надійде в жовтні за орієнтовною ціною в 150 доларів.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017