Today: 28 March 2024 RU UA EN
About Contacts

Энергоустановка Solar Wind Energy предлагает новый подход к выработке электроэнергии из ветра и солнца

13 December 2013, 16:28

Компанія Clean Wind Global Energy запатентувала свою оригінальну енергоустановку, яка виробляє електроенергію з вітру та сонячного тепла. Установка під назвою Solar Wind Energy Tower відрізняється простим безпечним дизайном і можливістю роботи навіть у швидко мінливому кліматі.

Сонячно-вітрова вежа являє собою високу порожнисту баштову конструкцію з бетону і металу. Вгорі вежі знаходяться спеціальні клапани, які розпилюють воду, яка охолоджує повітря, в результаті повітря важчає і падає вниз зі швидкістю більше 80 км/год. Цей низхідний потік повітря додатково посилюється вітром і йде до основи вежі, де розкручує безліч простих вентиляторів, які в свою чергу приводять в рух електрогенератори.

Аеродинаміка вежі розрахована таким чином, щоб максимально використовувати енергію повітряного потоку і перетворити її в корисну електроенергію.

Переваги такої конструкції очевидні: немає нависаючих над місцевістю лопатей, а значить компактний варіант Solar Wind Energy Tower можна встановити навіть всередині житлового кварталу. Крім того, башта-генератор може виробляти електрику, навіть коли вітру зовсім немає або ж навпаки – коли дме вітер ураганної сили.

Обслуговування нової установки також набагато простіше, оскільки для обслуговування генераторів не вимагаються фахівці-верхолази і вертольоти. Хоча обслуговування звичайних вітряків теж повинно стати дешевшим завдяки недавно представленому роботу Helical Robotics, розробленому спеціально для інспекції вітряків.

Фахівці компанії Clean Wind Global Energy вже визначили, що оптимальна висота Solar Wind Energy Tower складає 685 метрів. На перший погляд це дуже високо, але установка виробляє і відповідно чималу кількість енергії: взимку це близько 435 мегават*годин на рік, а влітку – до 600 МВт*год. При цьому ціна електрики буде мінімальною – всього 11 центів за кВт*г. Це цифри при роботі установки на 60% від максимальної потужності, причому 18,5% з цієї енергії буде використовуватися для забезпечення роботи самої установки, зокрема перекачування води.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017