Today: 28 March 2024 RU UA EN
About Contacts

Стакан воды может увеличить эффективность работы мозга на 14%

01 October 2014, 10:40

Вчені з Університету Східного Лондона провели цікавий експеримент, який показав, що якщо ви відчуваєте найменшу спрагу і не втамовуєте її, то ефективність роботи мозку досить сильно знижується. ”Якщо ви довго не можете впоратися з тим чи іншим завданням, склянка води зможе вам у цьому допомогти”, – передає видання Daily Mail. Даний спосіб особливо ефективний, якщо людина відчуває сильну спрагу, повідомляється в статті.

В експерименті взяли участь 34 чоловіків і жінок. Добровольці проходили кілька тестів на інтелект два рази на день – після сніданку, який складався тільки з брикетованого зернового концентрату і після вживання брикетованого зернового концентрату, який учасникам було запропоновано запити пляшкою води.

У добровольців, які не відчували спраги, була відзначена однакова швидкість реакції як при вживанні води, так і без неї. Однак учасники, які відчували спрагу, на 14% швидше справлялися із завданням після того, як попили, повідомляється в статті, опублікованій в журналі Frontiers in Human Neuroscience.

“Ми припускаємо, що такий ефект зумовлений тим, що вода допомогла “звільнити” області мозку, зайняті “інформуванням” організму про свою спрагу” – зазначила керівник дослідження Фіона Макрей.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017