Сьогодні: 23 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Геннадій Зубко обговорив з директором Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янезом Копачем співробітництво з енергоефективності

04 березня 2015, 10:55

   Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко обговорив з директором Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янезом Копачем стан співробітництва у сферах енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики.

   У ході зустрічі сторони підкреслили важливість приведення законодавства України до Директив ЄС та вимог Енергетичного Співтовариства.

   Янез Копач повідомив, що Енергетичне Співтовариство готове надавати Україні технічну допомогу у підготовці та розробці законодавства у відповідності до вимог Європейського Союзу у сфері енергоефективності.

   «Україна зацікавлена у отриманні консультаційної допомоги з боку Енергетичного Співтовариства щодо пошуку оптимальних рішень у питаннях енергетичної ефективності», - сказав Геннадій Зубко.

   «Ми поставили собі план вийти на ринкові ціни на газ протягом трьох років. Суттєве підвищення тарифів на газ планується вже з 1 квітня, а тому нам потрібно пройти шлях по обліку, термосанації, зменшенню споживання природного газу та переходу на альтернативні джерела енергії. Ми повинні пройти цей період швидше, ніж це зробили і Польща, і Швеція», - зазначив Віце-прем’єр-міністр України.

   «Ми розуміємо, що шлях до енергетичної незалежності України складний, але пройти його необхідно якнайшвидше», - додав він.

    Геннадій Зубко підкреслив, що Уряд працює у напрямку імплементації Директиви 2006/32/ЄС про ефективність кінцевого використання енергії та енергетичні послуги, Директиви 2010/31/ЄС стосовно енергоефективності будівель та Директиви 2010/30/ЄС про вказування за допомогою маркування та стандартної інформації про товар обсягів споживання енергії та інших ресурсів енергоспоживчими продуктами. Зокрема, доопрацьовуються законопроекти «Про енергетичну ефективність будівель», «Про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів», які будуть направлені на розгляд Верховної Ради України.

    Віце-прем’єр-міністр України зазначив також, що прийнятий у першому читанні в Парламенті законопроект стосовно запровадження механізму ЕСКО стане «дійсно дуже дієвим інструментом для того, щоб запустити на ринок України компанії, які зможуть впроваджувати великі обсяги заходів по енергоефективності».

    Геннадій Зубко подякував іноземним партнерам за запропоновану допомогу у розробці відповідного законодавства, зазначивши, що Уряд і Парламент працюватимуть над узгодженням нових законодавчих актів із уже чинною нормативною базою.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017