Сьогодні: 28 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

На Харківщині будують новітній комплекс з управління відходами

02 листопада 2014, 11:37

Будівництво комплексу з управління побутовими відходами здійснюється в Богодухівському районі Харківської області.

Хід робіт напередодні перевірив під час робочої поїздки до Богодухівського району голова Харківської ОДА Ігор Балута. "На полігоні не буде птахів, які злітаються на запах, не буде і самого запаху. Тут будуть використовуватися унікальні технології, за якими працюють в Європі", - зазначив Балута на підході журналістів.

Як розповів представник генпідрядника СП «Ековтор» Олександр Біленко, використовувані біохімічні елементи - запатентована українська технологія.

"Майбутній комплекс загальною площею більше 10 тис. Кв.м передбачає сортування і подальшу переробку відходів. З органічних відходів планується виробляти добрива, з неорганічних - паливні брикети, труби, бордюри і тротуарну плитку", - зазначив Біленко.

За його словами, на комплексі, насамперед якого планують здати в експлуатацію в другому кварталі 2015 року. зможуть отримати роботу не менше ста осіб.

Як підтвердили в департаменті комунального будівництва ХОДА, вартість проекту 50,6 млн.грн.

"На сьогоднішній день на будівництво комплексу виділено 20 млн.грн. З червня виконано робіт на 9 млн. грн. ще 11 млн.грн. освоять до кінця року. Надалі фінансування передбачається за рахунок інвестора", - сказали в департаменті.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017