Сьогодні: 16 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У Києві обговорили сучасний стан та перспективи розвитку інформаційної безпеки у воєнній сфері

01 квітня 2015, 16:24

   31 березня 2015 року в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбулася науково-практична конференція «Інформаційна безпека у воєнній сфері. Сучасний стан та перспективи розвитку».

   Захід проводився спільно з Міністерством інформаційної політики України. В роботі конференції взяли участь представники Міністерства оборони, Міністерства інформаційної політики, Генерального штабу ЗС України, СБУ, МВС, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, Донецької обласної державної адміністрації, Центрального науково-дослідного інституту ЗС України, наукові та науково-педагогічні працівники, ад’юнкти та докторанти Національного університету оборони України, інших вищих військових навчальних закладів, представники неурядових та громадських організацій за профілем інформаційної безпеки.

   Конференція відбулася під головуванням начальника Національного університету оборони України лауреата Державної премії в галузі науки і техніки, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора військових наук, професора, генерал-лейтенанта Василя Телелима, який розповів про актуальність та необхідність першочергового вирішення завдання забезпечення інформаційної безпеки України в умовах постійного зовнішнього інформаційного впливу.

   Заступник Міністра інформаційної політики України Тетяна Попова наголосила на необхідності координації діяльності всіх суб’єктів забезпечення інформаційної безпеки держави, посиленні контролю та захисту національного інформаційного простору, збільшенні присутності об’єктивної інформації про Україну в світовому інформаційному просторі.

   Начальник управління інформаційної політики та з питань преси Донецької обласної державної адміністрації Олена Малютина розкрила основні проблеми реалізації державної інформаційної політики на території Донецької та Луганської областей в умовах проведення антитерористичної операції.

   Учасники конференції висвітлили власні погляди та надали пропозиції щодо вирішення проблемних питань щодо реалізації державної інформаційної політики та забезпечення інформаційної безпеки в умовах сьогоднішньої воєнно-політичної та воєнно-стратегічної обстановки навколо України.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017