Сьогодні: 24 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Україна та Білорусь створять спільний банк ДНК сільськогосподарських тварин

08 квітня 2015, 11:32

   Сьогодні завершився триденний візит української делегації у місто Горки, Республіки Білорусь, де відбулося чергове засідання урядової українсько-білоруської Робочої групи з питань збільшення взаємної присутності харчової, сільськогосподарської та іншої продукції на ринках Республіки Білорусь та України.

   На засіданні були обговорені питання, які стосуються сьогоденного життя наших держав – про співробітництво у сфері селекції та насінництва, а також про державні випробування і охорону прав на сорти рослин, адже селекція насінництва є перспективним бізнес-напрямком майбутнього аграрної сфери. І Україна і Білорусь мають нагальну потребу в елітному посівному матеріалі власного виробництва.

   Ще одним важливим обговорюваним напрямком стало співробітництво у сфері тваринництва. Так, білоруська сторона зацікавлена в збільшенні поставок овець тонкорунних та грубововняних порід з України. «Доцільно створити спільний банк ДНК біологічного матеріалу сільськогосподарських тварин та розробити методи генетичного моніторингу місцевих порід відповідно до рекомендацій FAO », – таку пропозицію висловив Михайло Бащенко, віце-президент, академік Національної академії аграрних наук України. В продовження теми, він зазначив, що «вже зроблені перші кроки та налагоджена співпраця між Інститутом розведення і генетики тварин імені Михайла Зубця НААН та Гродненським державним аграрним університетом, за угодою між НААН та НАН Білорусі.»

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017