Сьогодні: 29 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Юний винахідник з Дніпропетровщини розробив проект ресурсозбереження

01 грудня 2014, 11:31

     За підсумками V Всеукраїнського науково-технічного конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» учень 11 класу Хіміко-екологічного ліцею Михайло Литовченко здобув перемогу у номінації «Екологія та ресурсозбереження». Також ще четверо школярів Дніпропетровщини стали призерами першості. Наукова виставка проходила з 18 по 20 листопада у Києві. За звання кращого змагалися  близько сотні дослідників з усієї України.

     Учасники змагалися у 7 номінаціях. Зокрема, «Електроніка та приладобудування», «Матеріалознавство та перспективні технології», «Машинобудування», «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», «Екологія та ресурсозбереження», «Технічна творчість та винахідництво» і «Робототехніка та робототехнічні системи».

      За підсумками фіналу наукового конкурсу учень 11 класу Хіміко-екологічного ліцею Михайло Литовченко здобув перемогу у номінації «Екологія та ресурсозбереження». Його розробку «Хвильової опріснювальної установки» журі визнало кращою.

     У номінації «Робототехніка та роботехнічні системи» ІІІ місце присудили учневі 11 класу Дніпропетровської середньої школи № 11 Владиславу Баранику з роботою «Мікропроцесорна система керування робототехнічним комплексом «Планетохід».

     Бронзовим призером секції «Технічна творчість та винахідництво» став учень 11 класу Криворізького гуманітарно-технічного ліцею № 129 Віктор Куриленко. Він презентував «Пристрій для проточної очистки води ПЕХФК – 1».

     У номінації «Матеріалознавство та перспективні технології» трійку лідерів замикають студенти ІІІ курсу Марганецького професійного ліцею Роман Степанов і Сергій Рубель зі спільним проекту «Вітряного генератора на неодимових магнітах».

     Студент ІІІ курсу Криворізького професійного Гірничо-технологічного ліцею Михайло Гей здобув диплом учасника V Всеукраїнської науково-технічної виставки «Майбутнє України».

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017