Today: 29 April 2024 RU UA EN
About Contacts

Американцы создали робота-ворона на солнечных батареях

31 October 2013, 17:07

Інженери Мерілендського університету створили безпілотний літальний апарат Robo Raven III , харчування електронних систем якого здійснюється від сонячних батарей. Цей робот оснащений рухомими крилами , що імітують крила птахів . Сонячні батареї розміщені на верхній поверхні крил.

Випробування нового безпілотника вже проведені і визнані успішними , проте сам апарат ще належить допрацювати . Справа в тому , що наявні сонячні батареї в безхмарний день здатні виробляти до 3,6 ват електрики , в той час як електроспоживання Robo Raven III складає близько 30 ват.

Таким чином безпосередньо в польоті батареї майже не використовуються; вони потрібні переважно для підзарядки акумуляторів , поки робот знаходиться на землі.

Професор С.К. Гупта , який бере участь у проекті Robo Raven , підтвердив , що ефективність сонячних батарей нового робота складає всього шість відсотків. Цей показник буде підвищуватися в міру розвитку технологій виробництва сонячних батарей , а також їх більш широкого використання в конструкції самого безпілотника .

У перспективі Мерілендський університет планує довести тривалість польоту Robo Raven III до такої у живих воронів.

Дослідники Мерілендського університету займаються розробкою літальних апаратів , за принципом польоту схожих на птахів , з 2007 року. Перша версія робота- ворона Robo Raven без сонячних батарей була представлена ​​навесні 2013 року.

Цей апарат оснащений незалежними механізмами крила , кожен з яких програмується окремо . Таке рішення дозволяє підтримувати стабільність польоту апарату .

Тим часом , американська компанія Titan Aerospace займається розробкою безпілотника літакового типу з живленням від сонячних батарей. Перший політ такого апарату намічений на 2014 рік. Очікується , що такий безпілотник зможе перебувати в повітрі до п'яти років , виробляючи фотозйомку земної поверхні з висоти до 20 кілометрів.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017