Today: 14 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Baikonur waits reboot

16 May 2012, 12:00

За його словами, на 31-му майданчику дуже багато необхідно доопрацювати для пілотованих запусків, однак реконструкція буде проведена таким чином, щоб наступний пуск можна було провести вже звідти. "Стан монтажно-випробувальних корпусів ідеальне, ще не один десяток років прослужать, навіть із запасом на обсяги і площі", - підкреслив Поповкін.
 Глава Роскосмосу також заявив, що необхідно буде найближчим часом вкласти кошти в модернізацію системи електропостачання космодрому Байконур. "Це ми зобов'язані зробити. Ми не хочемо піти з космодрому Байконур, як дехто каже. Ми хочемо, щоб два космодрому - Байконур і Східний, який ми почали створювати, - взаємодоповнюють один одного", - зазначив він.
Проект "Стратегії розвитку космічної діяльності до 2030 року" повинен забезпечити Росії до 2030 р. місце в трійці провідних світових космічних держав. Серед головних пріоритетів - розвиток космічних технологій та послуг.
До 2015 р. повинно завершитися розгортання угруповань російських супутників, які не поступатимуться новітнім зарубіжним аналогам. До цього ж терміну повинно завершитися будівництво космодрому Східний, з якого будуть запускатися модернізовані вантажні ракети-носії.
Згідно з проектом, з Байконура передбачається запускати космічні апарати соціально-економічного та наукового призначення, а також здійснювати забезпечення пілотованих програм. Планується, що на космодромі Плесецьк будуть виконуватися космічні програми в сфері оборони і безпеки та здійснення запусків у цивільних програмами. Космодром Східний буде використовуватися для вирішення перспективних завдань космічної діяльності Росії з використанням ракет-носіїв середнього, важкого і надважкого класів.
Окремо стратегія передбачає розвиток ракетно-космічної галузі. До 2015 р. Роскосмос планує завершити реорганізацію виробництва і серйозно оновити обладнання. До 2020 р. буде створена система "трансферу технологій", коли досягненнями в космічній сфері зможуть скористатися в інших галузях економіки. При цьому Роскосмос має намір залучати до участі в розробках малий і середній бізнес. До 2030 р. Росія повинна почати виробництво ракет надважкого класу, космічних буксирів на основі електроракетних двигунів, а також розробити засоби для освоєння астероїдів.

www.utro.ru

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017