Today: 14 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Fund "Rosnano" will direct to 23 billion roubles on infrastructure projects

04 May 2012, 22:01

МОСКВА, 2 травня - РІА Новини. Фонд інфраструктурних та освітніх програм (ФІОП) планує направити з 2012 по 2015 рік більш 22,7 мільярда рублів на інфраструктурні проекти, говориться в повідомленні фонду. З цих коштів велика частина піде на створення нанотехнологічних центрів і технологічних інжинірингових компаній. Більше 2,4 мільярда рублів планується направити на реалізацію проектів і програм у галузі підготовки кадрів для наноіндустрії.

На інші сфери діяльності Фонду інфраструктурних та освітніх програм - метрологію, забезпечення безпеки нанопродукціі, сертифікацію, стимулювання попиту, заходи щодо популяризації нанотехнології - буде направлено близько 2,3 мільярда рублів. Обсяг коштів на інфраструктурні проекти прописаний у стратегії діяльності ФІОП до 2015 року, яку затвердив наглядова рада фонду.

У найближчі чотири роки джерелами фінансової діяльності фонду, як і раніше, будуть бюджетні субсидії в розмірі понад 18 мільярдів рублів, залишок майнового внеску "Роснано" в обсязі понад 9 мільярдів рублів, а також прибуток ФІОП від комерційної діяльності, приміром, від здачі в оренду обладнання в наноцентрах.

"При управлінні тимчасово вільними коштами Фонду буде дотримуватися консервативної політики, розміщуючи їх у банках з найвищим рейтингом надійності", - запевняє прес-служба.

Згідно з законом "Про реорганізацію Російської корпорації нанотехнологій" функції з розвитку інноваційної інфраструктури в сфері нанотехнологій передані фонду інфраструктурних та освітніх програм.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017