Today: 14 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Коми:15 млн руб. будут направлять на развитие науки и инноваций ежегодно

16 October 2013, 15:11

У 2014-2016 роках в рамках підпрограми "Наука та інновації в Республіці Комі " основний упор буде зроблений на формування якісної інфраструктури підтримки інноваційної діяльності , на розвиток інноваційного територіального кластеру " Нафтогазові технології" і формування необхідної інфраструктури для забезпечення його ефективної діяльності , а також на формування біотехнологічного кластера в Республіці Комі. Про це заявив міністр економічного розвитку регіону Антон Фрідман в доповіді " Про Державну програму Республіки Комі " Розвиток економіки ".

Програма була представлена ​​15 жовтня на робочій нараді в Комітеті з бюджету, податків та економічній політиці , де розглядалося питання про державні програми "Розвиток економіки" , "Розвиток промисловості" в рамках плану заходів з розгляду проекту " Про республіканський бюджет на 2014 рік і плановий період 2015-2016 рр. . " .

Загалом на реалізацію заходів підпрограми "Наука та інновації в Республіці Комі " з республіканського бюджету планується направити 45,2 млн. рублів (15 млн. рублів щорічно в 2014-2016 рр. . ) .

За словами міністра , сьогодні республіка володіє значним науково - інноваційним потенціалом , представленим академічної та вузівської наукою. Тому основна мета , в рамках реалізації підпрограми - максимальний розвиток і реалізація наявного потенціалу .

Протягом 2013 року на фінансову підтримку інноваторів у формі грантів на відкриття власної справи в сфері інновацій буде спрямовано 7,3 млн. рублів з ​​бюджету республіки і 12,2 млн. рублів із коштів федерального бюджету . У цілому за підсумками року не менше 15 інноваційних проектів будуть реалізовані за допомогою заходів державної підтримки.

Крім того , на території регіону підготовлена ​​і реалізується дистанційна програма навчання інноваційного менеджменту, забезпечується участь інноваторів у виставково - ярмаркових заходах міжнародного та російського рівня , ведеться стимулювання ініціатив працівників організацій та новаторської діяльності . Для цього з 2012 року присуджуються премії уряду Комі за досягнення в галузі впровадження інновацій .

Найважливішим пріоритетом у рамках реалізації підпрограми є формування інноваційної інфраструктури. Ця завдання вирішується спільно з партнерами - ВАТ " Російської венчурної компанії та Фондом сприяння розвитку малих форм підприємств у науково -технічній сфері. Для фінансування в 2013 році за програмою " розумник "спільно з Фондом відібрано 20 проектів молодих вчених республіки.

Цього року розпочато роботу по створенню в республіці інформаційно - технологічного парку . Основна його місія - це створення малих інноваційних компаній у сфері IT -технологій. Сьогодні здійснюється відбір керуючої компанії IT - парку. У цілому на формування парку планується направити 1,5 млн. рублів.

ІА "Альянс Медіа " за матеріалами ІА Regnum

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017