Today: 14 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Курганская область: принята программа развития науки и технологий

16 October 2013, 12:21

Черговим етапом реалізації Стратегії соціально -економічного розвитку Курганської області до 2020 року є розробка державної програми регіону «Розвиток науки і технологій на період до 2020 року» , прийнята на засіданні Уряду Зауралля .

Як пояснив заступник губернатора - директор Департаменту економічного розвитку , торгівлі та праці Микола Болтнев , її мета - створення ефективно діючої регіональної інноваційної системи , здатної підвищити конкурентоспроможність Курганської області.

За період дії програми в порівнянні з 2012 роком планується збільшити рівень інноваційної активності середніх і великих підприємств з 9,2 % до 27,8 % , частку високотехнологічних і наукомістких видів діяльності у валовому регіональному продукті - з 12% до 15,7 % , витрати на наукові дослідження і розробки - з 513 млн. рублів до 1,3 млрд. рублів.

Реалізація деяких заходів програми планується у співпраці з федеральними фондами підтримки науки та інновацій: Російського фонду фундаментальних досліджень та Фонду сприяння розвитку малих форм підприємств у науково - технічній сфері відповідно до підписаних раніше угод .

ІА "Альянс Медіа"

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017