Today: 14 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Logistics and industrial parks can improve the economy of Transcarpathia

27 April 2012, 11:07

За час дводенної роботи для учасників був представлений ряд тематичних доповідей, проведено тренінги та ознайомлення з об'єктами логістики та індустріальних парків.
Угорський партнер з проведення заходу є керуючою компанією створюваного (6-го в області Саболч-Сатмар-Берег) індустріального парку «Фійнешлітке». Парк розташований на території 170 га, а серед його учасників є і українські суб'єкти.
Як дізналися учасники делегації, у створення інфраструктури парку державний банк Угорщини з інвестицій та розвитку вклав близько 100 млн. євро. До речі, в Угорщині за останні роки створено понад 200 індустріальних парків різних форм власності, представники яких готові поділитися своїм вагомим досвідом створення та експлуатації парків, у тому числі транскордонних, які могли значно покращити інвестиційну привабливість країни та підвищити її конкурентоспроможність.
Тренінг-навчання «Логістика та індустріальні парки» був проведений 19-20 квітня Закарпатським регіональним центром з інвестицій та розвитку і ТОВ «Розвиток регіону Захонь і територій».
Як розповів керівник делегації, директор «Карпатського регіонального центру інновацій розвитку» Василь Матій, угорський досвід скрупульозно вивчав один з керівників Держінвестпроекта Україні Василь Федюк. На основі побаченого, він запевнив, що внесе поправки в українські документи (В. Федюк очолює групу експертів з підготовки проекту Закону України про індустріальні парки, зокрема, транскордонних).
У минулому році в рамках проекту за методикою ЄС проводився аудит для менеджменту близько 50 малих і середніх підприємств Закарпаття та сусідньої області Угорщини. В результаті, були визначені 5 тем, за якими слід підвищити знання менеджменту (інноваційний розвиток економіки, оцінка якості, логістика та індустріальні парки, маркетинг, менеджмент).
Навчання проводяться як в Україні, так і в Угорщині.
Заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Приходько в своїй доповіді, підсумовуючи значення навчального тренінгу для закарпатців, зазначив, що створення індустріальних парків, у тому числі транскордонних, значно поліпшить інвестиційну привабливість регіонів, підвищить їх конкурентоспроможність і збільшить інвестиції в реальний сектор економіки.

  www.ua-reporter.com

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017