Today: 27 April 2024 RU UA EN
About Contacts

МИСиС: увлекательное об инновациях и науке

24 October 2013, 15:28

Не так давно в НіТУ відбувся восьмий за рахунком Фестиваль науки « МІСіС ». На всі протягом фестивалю територія університетського містечка стала демонстраційної науково - пізнавальної майданчиком . Тут були представлені найрізноманітніші досягнення сучасної науки і високих технологій. У рамках заходу відбулося кілька інтелектуальних вікторин , тематика яких була дуже різноманітна: від « Англійського клубу без кордонів» та «Клубу промислового дизайну » до творчих майстерень з «Історії металів» і « Прекрасному наносвіту ». Учасники форуму приділили час і науково -дослідному конкурсом « розумник» , а також озвучили імена 15 щасливчиків - переможців цього молодіжного конкурсу. Були оголошені і імена одержувачів стипендії фонду « Alcoa ».

Алевтина Чернікова , ректор НіТУ « МІСіС »: « При організації форуму перед нами стояло дуже важлива мета - зробити сучасну науку і технічний розвиток популярним серед молоді. Ми намагалися якомога цікавіше презентувати інформацію в доступному і зрозумілому вигляді . Інтерес школярів , студентів , аспірантів та молодих вчених рік від року непохитно зростає - це допомагає їм швидше визначатися з професією. Унікальний формат нашого заходу постійно привертає все нових відвідувачів. Дуже багато хто після відвідин фестивалю зупиняють свій вибір на МИСиС ».

Згідно хорошою традицією, у науковому фестивалі НіТУ взяли участь багато вітчизняні вчені , чиновники різних рівнів , представники не тільки російських , але і зарубіжних компаній. В якості учасників фестивалю були помічені директор Департаменту науки і технологій Міністерства освіти і науки Російської Федерації Сергій Саліхов , провідний дизайнер центру промислового проектування та інновацій « AstraRossa Design » Володимир Пирожков , офіційний представник і генеральний директор « Сімансіс груп » Сергій ХАРП , начальник відділу корпоративного взаємодії фонду « Alcoa » Олексій Ходорів .

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017