Today: 13 May 2024 RU UA EN
About Contacts

НИУ ВШЭ проводит Конкурс инновационных проектов – 2013

16 October 2013, 18:22

НДУ « Вища школа економіки » при партнерстві з КК « РВМ Капітал » і корпоративним інвестиційним напрямком QIWI Venture проводить 2- й етап Відкритого Конкурсу інноваційних проектів - 2013 в рамках програми «Фонд підтримки інноваційного підприємництва» НДУ ВШЕ .

Головною метою проведення Конкурсу є стимулювання процесу комерціалізації наукових розробок та адресна підтримка авторських колективів найбільш перспективних інноваційних проектів .

Конкурс проводиться серед компаній - стартапів і команд , до складу яких входить не менше одного учня , науковця , викладача або випускника НДУ ВШЕ .

З боку НДУ ВШЕ переможці Конкурсу зможуть отримати :

• Фінансову підтримку в розмірі від 150 000 до 2 000 000 рублів;

• Професійну експертизу проекту;

• Консалтингові та тренінгові послуги, необхідні для розвитку проекту .

Перелік консалтингових та тренінгових послуг з боку НДУ ВШЕ буде визначатися для кожного проекту - переможця Конкурсу індивідуально. Стандартний пакет послуг включає маркетингове дослідження та аналіз ринку , розробку стратегії розвитку бізнесу , фінансове та бізнес -моделювання .

З колективами - переможцями Конкурсу будуть укладені договори на виконання послуг і угода про співпрацю, яка передбачає можливість створення малих інноваційних підприємств за участю ТОВ " ВШЕ Інновації" ( представника НДУ ВШЕ ) .

QIWI Venture готовий інвестувати до 5 000 000 рублів , окрім фінансової підтримки переможці отримають професійну експертизу , консалтингові та тренінгові послуги з управління проектом. У рамках Конкурсу буде проведено додатковий відбір проектів за програмою взаємодії з вузами КК « РВМ Капітал» , а переможці отримають цільовий грант від « РВМ Капітал» на розробку бізнес- плану створення та реалізації Проекту , сума якого , після сплати податків , складе 200 000 рублів .

Переможці конкурсу будуть визначені до 31 жовтня 2013 року.

«У рамках співробітництва з Вищою школою економіки ми плануємо не тільки вибрати проекти для інвестиції , але і сподіваємося , що експертиза та тренінгові заходи , розроблені для переможців конкурсу , дозволять майбутнім підприємцям значно підвищити якість презентацій і опрацювання проекту. Для російського венчурного ринку , на наш погляд , вкрай важливо за допомогою подібних заходів надати авторам стартапів консолідовану і практичну інформацію , спрямовану на ефективну реалізацію їх проектів » - коментує керівник QIWI Venture , Сергій Ебіч .

Заявку на участь у конкурсі можна подати з 25 вересня по 25 жовтня 2013 року. Детальніше про Конкурс та умови проведення - www.ineo.hse.ru/fip2013

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017