Today: 29 April 2024 RU UA EN
About Contacts

The new fund will invest in Estonia in the development of gaming startups

20 June 2012, 13:53

У столиці Естонії створено новий венчурний фонд, який буде спеціалізуватися на фінансування молодих компаній, що займаються розробкою комп'ютерних ігор. В планах у фонду під назвою Gamefounders найближчим часом провести відбір 5-10 проектів з ігрової індустрії, які отримають від нього інвестиції.

За словами співзасновників фонду, Кадрі Уганда і Лаурі Анталаінена, у фонду вже близько 60 учасників і радників з інвестицій, яким належить створити майбутні Rovio і Zynga. Причому фонд готовий надавати не лише матеріальну підтримку, але і щільно працювати з командою проектів, зміцнюючи її грамотними менеджерами, допомагати в просуванні на ринку і т.д. Засновники фонду впевнені, що у сучасної Естонії вже склалася репутація країни ІТ-стартапів, а недавно тут почало зароджуватися покоління стартапів орієнтованих на інтернет-ігри.

У фонду зараз 12 інвесторів, імена яких не повідомляються, але вони вже гарантували надання своїх коштів для майбутніх портфельних компаній фонду. Крім того, є домовленості про підтримку з урядом Естонії на здійснення операційної діяльності, тому всі передані компаніям гроші, підуть строго на розробку проектів.

"Естонія стала дружньою для бізнесу країною. Тут можна за 10 хвилин створити свою компанію. Крім того, ми дуже близько до Фінляндії та Швеції - країн з дуже сильними ІТ-традиціями та підприємницької культурою", - говорять в Gamefounders.

Фонд працюватиме за традиційною для посівного фінансування схемою: 9% акцій в обмін на 10-15 тисяч євро. Перший відбір компаній розпочався ще в березні, а завершиться він у серпні. Автори фонду кажуть, що для отримання грошей компанія повинна вже мати якийсь проект, а не просто його презентацію і бізнес-план.
 http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017