Today: 29 April 2024 RU UA EN
About Contacts

Under the chairmanship of Deputy Chairman Derzhinformnauky Borisa Grineva was expanded interagency meeting of the expert committee on the certification and representatives of ministries

18 June 2012, 10:28

14 червня 2012 року під головуванням першого заступника Голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Бориса Гриньова відбулося розширене міжвідомче засідання експертної комісії з проведення атестації та представників міністерств і центральних органів виконавчої влади, у підпорядкуванні яких перебувають наукові установи, що підлягають атестації відповідно до підпункту 54.1.1 Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2012 року № 187.

Урядом України перед Держінформнауки було поставлено завдання до кінця літа провести атестацію державних наукових установ. З метою об’єктивного, незалежного обчислення атестаційних оцінок і рейтингів наукових установ розроблено програму Інформаційно-аналітична система «Експерт», в якій наукові установи в режимі on-line заповнюватимуть форми з показниками наукової діяльності. Після заповнення форм члени експертної комісії також в режимі on-line проводитимуть оцінку діяльності наукових установ. Це, з одного боку, дозволить скоротити час, а з іншого – спростить процедуру атестації. Після роботи в системі «Експерт» результати оцінювання діяльності кожної наукової установи буде затверджено окремим рішенням на засіданні експертної комісії. В результаті атестації буде визначено рейтинг наукової установи, рівень розвитку науково-технічного потенціалу, рівень отриманих результатів та ступінь використання їх на практиці, інші унікальні властивості та досягнення.
Проведена атестація державних наукових установ дасть змогу провести інвентаризацію наявного науково-технічного потенціалу вітчизняної науки та оцінити ефективність його використання, сформувати аналітичну основу для оптимізації існуючої мережі науково-дослідних установ. 

http://www.dknii.gov.ua

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017