Today: 14 May 2024 RU UA EN
About Contacts

В НТУУ «КПИ» состоится финал II Всеукраинского фестиваля инновационных проектов «Sikorsky Challenge 2013»

16 October 2013, 11:44

17 жовтня 2013 року в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» відбудеться підбиття підсумків, нагородження переможців і церемонія закриття ІІ Всеукраїнського фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2013».

В урочистих заходах фінальної частини фестивалю «Sikorsky Challenge 2013» візьмуть участь Президент України 1994-2005 рр. Леонід Кучма, заступник голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Віктор Івченко, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Сергій Мамедов, заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, віце-президент АН вищої школи України Максим Стріха (голова Міжнародного журі фестивалю), президент Малої академії наук, член-кореспондент НАН України Станіслав Довгий, виконавчий директор Українського науково-технологічного центру (США) Майкл Айнік, представники інноваційних фондів і організацій США, Російської Федерації, Республіки Казахстан, Республіки Білорусь та України, науковці, викладачі, аспіранти НТУУ «КПІ» та інші.

Цього року фестиваль проводиться у форматі трьох конкурсів: «Sikorsky Challenge», «Майбутнє України» Малої академії наук України та Освітньої академії «Intel ISEF» «Наука в школі». Тож у рамках фіналу вже пройшла ІV Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Програмою також передбачена презентація венчурного фонду «Sikorsky Challenge».

Перший етап Фестивалю розпочався 15 квітня 2013 року. У його фінал експертна комісія з майже 100 проектів відібрала тільки 15. З них – 10 проектів подано на загальних засадах, 5 – обрано з-поміж проектів, рекомендованих Малою академією наук України з числа робіт конкурсу «Майбутнє України».

Авторські колективи трьох проектів-переможців отримають кошти на фінансування стартапів, тобто для їх реалізації в середовищі Наукового парку «Київська політехніка» від Незалежної асоціації банків України (І місце – 80 тис. грн.; ІІ – 56 тис. грн.; ІІІ – 24 тис. грн.). Окрім того, 4 кращі команди-фіналісти одержать також по 5 тис. грн. кожна від Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» та призи від Європейської Комісії.

Мета фестивалю – залучення учнівської і студентської молоді, а також науковців і підприємців до участі у наукових програмах і проектно-конструкторській діяльності та стимулювання досліджень у технічних галузях; виявлення талановитих винахідників і дослідників, які вже знайшли себе у цій діяльності, та забезпечення їм необхідних умов для втілення їх проектів у життя.

Фестиваль проходить під патронатом Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» у співпраці з Незалежною асоціацією банків України, Українським науково-технологічним центром (УНТЦ), Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні, Європейською комісією та інноваційними компаніями і фондами України, Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки.

Заходи відбудуться в Залі засідань Вченої ради НТУУ «КПІ» (проспект Перемоги, 37, корпус 31 (головний), в’їзд на територію кампусу – з боку вул. Янгеля). Початок о 9:00.

Контакти:

Стефанович Дмитро Львович (керівник прес-центру НТУУ «КПІ»)

тел.454-99-29;

Скиба Лілія Володимирівна тел.097-938-60-75, e-mail: gazeta@kpi.ua

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017