Today: 14 May 2024 RU UA EN
About Contacts

In the Penza region will be established the center of the commercialization of nanotechnologies

04 May 2012, 21:20

Фонд інфраструктурних та освітніх програм (ФІОП) в ході засідання наглядової ради, яке відбулося 2 травня, схвалив входження ФІОП в статутний капітал проектної компанії, яка створюється для реалізації проекту «Створення Пензенського центру комерціалізації нанотехнологій».

Як повідомляється в прес-центрі ФІОП, центр комерціалізації - це нова форма інфраструктурних проектів, що реалізуються Фондом інфраструктурних та освітніх програм. Головними завданнями центру комерціалізації є інкубування високотехнологічних стартапів, а також просування і виведення на ринок нових технологій. Основна відмінність центру комерціалізації від наноцентра полягає в тому, що ФІОП не вкладає гроші в придбання обладнання - його закуповує регіон або співінвестор. Фонд інфраструктурних та освітніх програм фінансує кошти тільки в статутний капітал проектної компанії.

Фонд інфраструктурних та освітніх програм створений в 2010 році у відповідності з Федеральним законом «Про реорганізацію Російської корпорації нанотехнологій». Метою діяльності Фонду є розвиток інноваційної інфраструктури в сфері нанотехнологій, включаючи реалізацію вже розпочатих РОСНАНО освітніх та інфраструктурних програм.

Головою вищого колегіального органу управління ФІНВ - наглядової ради - є заступник міністра освіти і науки РФ Олексій Пономарьов. Головою правління Фонду, який є колегіальним органом управління, є Голова правління ВАТ «РОСНАНО» Анатолій Чубайс, генеральним директором Фонду - Андрій Свинаренко.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017