Today: 13 May 2024 RU UA EN
About Contacts

В Госинформнауки обсудили вопросы сотрудничества украинских ученых с международным исследовательским комплексом FAIR

16 October 2013, 17:05

16 жовтня 2013 року в Держінформнаки відбувся семінар, присвячений розгляду співпраці українських науковців з міжнародним дослідницьким комплексом FAIR. У заході взяли участь керівники восьми провідних науково-дослідних установ України та представники керівництва та експериментів FAIR.

Під час семінару сторони обговорили шляхи поглиблення співпраці, оскільки на даний момент українські науковці вже задіяні у виконанні трьох проектів FAIR. Представники українських науково-дослідних установ поінформували присутніх щодо конкретної діяльності, яка здійснюється в рамках проектів FAIR. Німецька сторона висловила побажання щодо її розширення. Особлива увага була приділена установам та організаціям таким як, Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут», Інститут ядерних досліджень НАН України, Інститут сцинтиляційних матеріалів НАН України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, ТОВ «Світлодіодні технології України», наукова продукція яких, відповідає європейським стандартам та може бути використана при реалізації проектів FAIR.

Німецька сторона також висловила свою зацікавленість у співпраці, з огляду на позитивний досвід роботи саме з українськими представниками наукових кіл. Було наголошено на важливості робіт, що виконуються нашими науковцями по створенню нових мікроелектронних виробів.

Українські представники презентували власні та спільні досягнення, а також заслухали інформацію стосовно конкретних напрямків майбутніх досліджень комплексу FAIR та дізнались про нові можливості щодо участі у FAIR студентів. Також до уваги присутніх було представлено структуру самого FAIR та список країн, що розглядає можливості приєднатись до дослідницької роботи комплексу. Керівництво FAIR активно пропонувало вирішити питання щодо асоційованого членства України в колаборації.

Результатом зустрічі стала домовленість про розвиток співпраці, як аспект білатерального співробітництва між Україною та Федеральною Республікою Німеччина, протягом офіційного візиту німецької делегації до Києва у наступному році.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017