Today: 28 April 2024 RU UA EN
About Contacts

In YUZGU discussed the role of universities in the investment process

19 June 2012, 10:56

У круглому столі взяли участь ректори провідних університетів Росії, представники профільних міністерств і відомств, провідних російських компаній і транснаціональних корпорацій, керівники підприємств області, лідери банківського співтовариства, керівники інвестиційних компаній і фондів. Як повідомляє прес-служба ЮЗГУ, мова на майданчику зайшла про проблеми розвитку інноваційної інфраструктури та ефективності регіональної інноваційної системи.
Інновації - це не нововведення, це процес, що починається зі стартапу - ідеї, яка проходить через інвестиційний ринок і впровадження в національну інвестиційну систему, основними компонентами якої є держава, бізнес і університети. Заступник губернатора Брянської області Олександр Горшков при оцінці державної інноваційної системи відзначив, що венчурне інвестування (вкладення коштів у проекти, що знаходяться на рівні ідеї) не розвинене в Середньоросійському регіоні та в країні в цілому.
«Головне для бізнесменів - ставити конкретні завдання вченим і розробникам, а не фінансувати цікавість фундаментальної науки, - упевнений Олексадр Горшков. - У Брянській області зараз створюється Бізнес-інкубатор, Центр трансферу технологій, які будуть займатися моніторингом підприємств регіону: з'ясовувати, які конкретні інноваційні розробки їх цікавлять. Щоб у проекту був шанс - потрібен розумний підприємець, який чітко зможе визначити, як його розвинути і куди потім продати ».
Інвестиційний менеджер Фонду «ВЕБ-Інновації» Максим Гінжук має іншу точку зору: «Венчурна система працює. І в минулому році було вкладено 300 мільйонів доларів. Так, звичайно, це невелика сума для країни, але є конкретні приклади - Погарська картопляна фабрика та Інтернет-ресурси в Брянську. Можна довго міркувати про ефективність цих проектів, але вони працюють і приносять прибуток », - підкреслив Максим Андрійович.
Учасники форуму говорили про те, як повернути талановиту молодь 90-х, яка виїхала за кордон, про доступність венчурних коштів, створенні інженерінгових компаній і ролі вузів в інвестиційному процесі. Перший заступник голови комітету промисловості, транспорту і зв'язку Курської області Юрій Овсянников виступив з конкретною пропозицією: «Інноваційним проектам потрібна державна підтримка, але на рівні регіонів виникає проблема в області законодавства. Ми можемо фінансувати лише ті проекти, які затверджені Постановами Уряду, інші фінансові вкладення - порушення бюджетного кодексу. Давайте звернемося до Уряду з колективним проханням переглянути законодавство в цій області. Тоді малий та середній бізнес почне ефективніше розвиватися ».
Проректор з наукової роботи та якості Московського державного університету харчових виробництв Володимир Строєв запропонував: «Ми добре знаємо проблеми харчової промисловості, а в Середньоросійському регіоні вона розвинена. Пропонуємо вам промисловий аудит і готові нести відповідальність за його результат ».
Модератор круглого столу - перший проректор - проректор з наукової роботи ЮЗГУ Леонід Червяков, підбиваючи підсумки форуму, зазначив: «Найголовніше сьогодні, що студенти і бізнесмени змогли в рамках круглого столу поспілкуватися з інвесторами, сподіваємося, що це принесе плоди для нашого регіону» .
http://kurskweb.ru

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017