Today: 29 April 2024 RU UA EN
About Contacts

Семиноженко: Реализация совместных научных проектов углубит украинский-корейское сотрудничество

23 October 2013, 11:28

 

В Україні оголошено конкурс спільних науково-дослідних українсько-корейських проектів. Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації розпочало прийом відповідних документів від потенційних учасників цього конкурсу.

За словами Голови Держінформнауки Володимира Семиноженка, участь наукових інститутів у конкурсі, а тим більше перемога у ньому, дає хороший стимул для як розвитку науки в Україні та Кореї, так і активізації двостороннього співробітництва на рівні обох країн. «Реалізація проектів, які переможуть у конкурсі, підтримується на державному рівні: вони впроваджуються у рамках програми співробітництва в галузі науки і технологій між профільними відомствами України та Кореї. Держава

виділяє відповідне фіксування для того, аби вчені могли брати участь в проектах на території країни-партнера», - зазначив Володимир Семиноженко

За його словами, попередній досвід засвідчив велику зацікавленість наукових установ такими проектами. Тільки за період 2010-2013 років було реалізовано ряд проектів у сфері електронних кореляцій у наноструктурах; використання нових матеріалів буферних та поглинаючих шарів для дешевих плівкових полікристалічних сонячних елементів на основі гетеропереходів; синтезу нових гібридних адсорбентів для прекоцентрування і селективного видалення важких металів і радіонуклідів з рідких розчинів та ін. А у попередні роки досліджувалися, наприклад, квантові явища та особливості фізичних властивостей наноструктур, проводилися спільні дослідження для астрономічної спектронометрії та у галузі спін фотоніки та нанофізики, вивчалося питання підвищення ефективності використання природного газу в автомобільних двигунах.

«Це досить серйозний пласт роботи, і ми сподіваємося, що наступний період теж буде плідний і принесе цікаві результати», - підкреслив Голова Держіфнормнауки.

ЖДУ імені Івана Франка та польський Сілезький університет в Катовіце працюватимуть над

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017