Cегодня: 20 апреля 2024 RU UA EN
О сети Контакты
Стать участником Украинской интегрированной системы трансфера технологий Как разместить запрос/предложение
Технологии

БЕЗРЕАГЕНТНИЙ ЕКСПРЕС-МЕТОД АНАЛІЗУ ЯКОСТІ ГРАНУЛЬОВАНОГО ХМЕЛЮ

Идентификационный номер: Предложения
Опубликовано: 10 декабря 2013 Дата окончания: 19 января 2023
Страна: Белорусь

З, України, що спеціалізується в області харчових технологій, розробила безреагентний експрес-метод аналізу якості гранульованого хмелю, що використовується для швидкого одночасного комплексного аналізу його основних показників, причому без використання хімічних реактивів. Автори шукають партнерів – власників підприємств пивоварної, фармацевтичної, парфумерно-косметичної, консервної та хлібопекарської промисловості для співпраці по впровадженню даного методу аналізу.


Ключевые слова:

Технологія харчових продуктів


Описание предложения

Суть розробки полягає у спеціальній підготовці проби хмелю до аналізу шляхом подрібнення, просіювання помелу крізь сито та вимірюванні спектрів дифузного відбивання отриманого гомогенного зразка з автоматичним комплексним визначенням основних показників. Аналіз здійснюється на інфрачервоному аналізаторі в ближній області спектру. Розроблений метод носить порівняльний характер, тому вимагає лише калібрування приладу за допомогою стандартних методів аналізу.

Використання експрес-методу дозволяє швидко та точно визначати вміст альфа-, бета-кислот і вологи, які формують собівартість, технологічні особливості виробництва та якість товарної продукції, а, отже, дає змогу оптимізувати нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло, купажувати різні його партії та економити дорогоцінну сировину. Відносно висока витрата на придбання приладу для аналізу окуповується достатньо швидко.

Тип технологии

Процес

Сфера применения

Поширення застосування на пиво-безалкогольних та інших підприємствах з перероблення сільськогосподарської сировини.

Технические и экономические преимущества

За допомогою даної розробки Ви зможете досягти:

-       оперативне визначення основних показників хмелю;

-       раціональне формування ціни на хміль;

-       економію витрат на реактиви;

-       здійснення аналізу без зміни фізико-хімічних показників зразка;

-       оптимізацію нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло;

-       збільшення ступеню використання цінних хмелевих речовин;

оптимальне коригування технологічних способів і режимів приготування цільового продукту.

Инновационные аспекты

За допомогою даної розробки Ви зможете досягти:

-       оперативне визначення основних показників хмелю;

-       раціональне формування ціни на хміль;

-       економію витрат на реактиви;

-       здійснення аналізу без зміни фізико-хімічних показників зразка;

-       оптимізацію нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло;

-       збільшення ступеню використання цінних хмелевих речовин;

оптимальне коригування технологічних способів і режимів приготування цільового продукту.

Где была представлена технология

Національний університет харчових технологій

Практический опыт применения

Поширення застосування на пиво-безалкогольних та інших підприємствах з перероблення сільськогосподарської сировини.

Текущая стадия: Впроваджено
Статус прав интеллектуальной собственности: Заявка на патент

Условия сотрудничества:

Тип организаций:

1. Технічна кооперація, уточніть: - Спільна подальша розробка - Випробування нових застосувань - Адаптація до вимог замовника

Регионы: Країни СНД
Східна Європа
Центральна Європа
Тип сотрудничества:

-Ліцензійна угода

Поддержка, предоставляемая при передаче технологии:

4. Виробнича угода (субпідряд і спільний підряд), уточніть: - Адаптація технології на нові матеріали - Новий спосіб використання існуючої виробничої лінії - Зміна існуючих технологій (установок, процесів...) потенційного партнера - Принципово новий процес 5. Комерційна угода з технічним сприянням, уточніть: - Монтаж - Розробка і виготовлення на замовлення - Технічне консультування - Контроль якості - Технічне обслуговування


Copyright (c) ГП "Укртехинформ" 2017