БЕЗРЕАГЕНТНИЙ ЕКСПРЕС-МЕТОД АНАЛІЗУ ЯКОСТІ ГРАНУЛЬОВАНОГО ХМЕЛЮ
Идентификационный номер: ПредложенияЗ, України, що спеціалізується в області харчових технологій, розробила безреагентний експрес-метод аналізу якості гранульованого хмелю, що використовується для швидкого одночасного комплексного аналізу його основних показників, причому без використання хімічних реактивів. Автори шукають партнерів – власників підприємств пивоварної, фармацевтичної, парфумерно-косметичної, консервної та хлібопекарської промисловості для співпраці по впровадженню даного методу аналізу.
Технологія харчових продуктів
Описание предложения
Суть розробки полягає у спеціальній підготовці проби хмелю до аналізу шляхом подрібнення, просіювання помелу крізь сито та вимірюванні спектрів дифузного відбивання отриманого гомогенного зразка з автоматичним комплексним визначенням основних показників. Аналіз здійснюється на інфрачервоному аналізаторі в ближній області спектру. Розроблений метод носить порівняльний характер, тому вимагає лише калібрування приладу за допомогою стандартних методів аналізу.
Використання експрес-методу дозволяє швидко та точно визначати вміст альфа-, бета-кислот і вологи, які формують собівартість, технологічні особливості виробництва та якість товарної продукції, а, отже, дає змогу оптимізувати нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло, купажувати різні його партії та економити дорогоцінну сировину. Відносно висока витрата на придбання приладу для аналізу окуповується достатньо швидко.
Тип технологии
Процес
Сфера применения
Поширення застосування на пиво-безалкогольних та інших підприємствах з перероблення сільськогосподарської сировини.
Технические и экономические преимущества
За допомогою даної розробки Ви зможете досягти:
- оперативне визначення основних показників хмелю;
- раціональне формування ціни на хміль;
- економію витрат на реактиви;
- здійснення аналізу без зміни фізико-хімічних показників зразка;
- оптимізацію нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло;
- збільшення ступеню використання цінних хмелевих речовин;
оптимальне коригування технологічних способів і режимів приготування цільового продукту.
Инновационные аспекты
За допомогою даної розробки Ви зможете досягти:
- оперативне визначення основних показників хмелю;
- раціональне формування ціни на хміль;
- економію витрат на реактиви;
- здійснення аналізу без зміни фізико-хімічних показників зразка;
- оптимізацію нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло;
- збільшення ступеню використання цінних хмелевих речовин;
оптимальне коригування технологічних способів і режимів приготування цільового продукту.
Где была представлена технология
Національний університет харчових технологій
Практический опыт применения
Поширення застосування на пиво-безалкогольних та інших підприємствах з перероблення сільськогосподарської сировини.
Текущая стадия: | Впроваджено |
---|---|
Статус прав интеллектуальной собственности: | Заявка на патент |
Условия сотрудничества:
Тип организаций: | 1. Технічна кооперація, уточніть: - Спільна подальша розробка - Випробування нових застосувань - Адаптація до вимог замовника |
---|---|
Регионы: | Країни СНД Східна Європа Центральна Європа |
Тип сотрудничества: | -Ліцензійна угода |
Поддержка, предоставляемая при передаче технологии: | 4. Виробнича угода (субпідряд і спільний підряд), уточніть: - Адаптація технології на нові матеріали - Новий спосіб використання існуючої виробничої лінії - Зміна існуючих технологій (установок, процесів...) потенційного партнера - Принципово новий процес 5. Комерційна угода з технічним сприянням, уточніть: - Монтаж - Розробка і виготовлення на замовлення - Технічне консультування - Контроль якості - Технічне обслуговування |