БЕЗРЕАГЕНТНИЙ ЕКСПРЕС-МЕТОД АНАЛІЗУ ЯКОСТІ ГРАНУЛЬОВАНОГО ХМЕЛЮ
Індентифікаційний номер: ПропозиціїЗ, України, що спеціалізується в області харчових технологій, розробила безреагентний експрес-метод аналізу якості гранульованого хмелю, що використовується для швидкого одночасного комплексного аналізу його основних показників, причому без використання хімічних реактивів. Автори шукають партнерів – власників підприємств пивоварної, фармацевтичної, парфумерно-косметичної, консервної та хлібопекарської промисловості для співпраці по впровадженню даного методу аналізу.
Технологія харчових продуктів
Опис пропозиції
Суть розробки полягає у спеціальній підготовці проби хмелю до аналізу шляхом подрібнення, просіювання помелу крізь сито та вимірюванні спектрів дифузного відбивання отриманого гомогенного зразка з автоматичним комплексним визначенням основних показників. Аналіз здійснюється на інфрачервоному аналізаторі в ближній області спектру. Розроблений метод носить порівняльний характер, тому вимагає лише калібрування приладу за допомогою стандартних методів аналізу.
Використання експрес-методу дозволяє швидко та точно визначати вміст альфа-, бета-кислот і вологи, які формують собівартість, технологічні особливості виробництва та якість товарної продукції, а, отже, дає змогу оптимізувати нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло, купажувати різні його партії та економити дорогоцінну сировину. Відносно висока витрата на придбання приладу для аналізу окуповується достатньо швидко.
Тип технології
Процес
Сфера застосування
Поширення застосування на пиво-безалкогольних та інших підприємствах з перероблення сільськогосподарської сировини.
Технічні та економічні переваги
За допомогою даної розробки Ви зможете досягти:
- оперативне визначення основних показників хмелю;
- раціональне формування ціни на хміль;
- економію витрат на реактиви;
- здійснення аналізу без зміни фізико-хімічних показників зразка;
- оптимізацію нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло;
- збільшення ступеню використання цінних хмелевих речовин;
оптимальне коригування технологічних способів і режимів приготування цільового продукту.
Iнноваційні аспекти
За допомогою даної розробки Ви зможете досягти:
- оперативне визначення основних показників хмелю;
- раціональне формування ціни на хміль;
- економію витрат на реактиви;
- здійснення аналізу без зміни фізико-хімічних показників зразка;
- оптимізацію нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло;
- збільшення ступеню використання цінних хмелевих речовин;
оптимальне коригування технологічних способів і режимів приготування цільового продукту.
Де була представлена технологія
Національний університет харчових технологій
Практичний досвід застосування
Поширення застосування на пиво-безалкогольних та інших підприємствах з перероблення сільськогосподарської сировини.
Поточна стадія: | Впроваджено |
---|---|
Статус прав інтелектуальної властності: | Заявка на патент |
Умови співпраці:
Тип організації: | 1. Технічна кооперація, уточніть: - Спільна подальша розробка - Випробування нових застосувань - Адаптація до вимог замовника |
---|---|
Регіони: | Країни СНД Східна Європа Центральна Європа |
Тип співпраці: | -Ліцензійна угода |
Підтримка, що надається при передачі технічного проєкту: | 4. Виробнича угода (субпідряд і спільний підряд), уточніть: - Адаптація технології на нові матеріали - Новий спосіб використання існуючої виробничої лінії - Зміна існуючих технологій (установок, процесів...) потенційного партнера - Принципово новий процес 5. Комерційна угода з технічним сприянням, уточніть: - Монтаж - Розробка і виготовлення на замовлення - Технічне консультування - Контроль якості - Технічне обслуговування |