Today: 29 March 2024 RU UA EN
About Contacts

Sony has introduced e-reader A4

09 September 2014, 10:59

Компанія Sony вже протягом багатьох років випускає пристрої з E-Ink екранами, це всім відомі електронні книги PRS-T1, PRS-T2 і т.д. Та на цьому тижні компанія представила дещо незвичайне, –  прототип ультратонкого планшета, в основі якого лежить новий дисплей E Ink Mobius – гнучкий екран, створений компанією E Ink у співпраці з інженерами Sony.

Це пристрій являє собою планшет-рідер з сенсорним екраном розміром 13,3 дюйма і  дозволом 1600х1200 пікселів. Sony назвала цей екран Digital Paper і позиціонує пристрій як ідеальний для використання в освітніх цілях. Саме з цієї причини компанія вибрала такий, здавалося б не зовсім стандартний і зручний розмір екрану в 13,3 дюйма, який відповідає з розміром стандартного аркуша паперу формату А4.

У комплекті йде спеціальний стилус, завдяки якому можна робити позначки в документах або рукописні записи. Товщина пристрою складає всього 6,8 мм, а вага 385 грамів. Незважаючи на настільки скромні вагу і товщину, пристрій володіє великим часом автономної роботи – до 3 тижнів при відключеному Wi-Fi. Пристрій отримав 4 гігабайти вбудованої пам’яті, яку можна розширити за рахунок карт пам’яті формату MicroSD.

В кінці цього року, Sony планує запустити пілотний проект Digital Paper в трьох японських університетах. У випадку якщо він пройде успішно, можна буде говорити про початок виробництва пристрою і продажах в 2014 році.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017