Сьогодні: 29 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Події

05 червня 2019

Кращі українські вчені отримали Державні премії в галузі науки і техніки та премії Президента України

    Понад 200 кращих українських вчених отримали Державні премії в галузі науки і техніки та премії Президента для молодих учених 2018 року за передові дослідження та відкриття у медицині, астрономії, фізиці, енергетиці, оборонці, екології, агропромисловості тощо. Нагородження лауреатів відбулося сьогодні, 5 червня 2019 року, в Києві за участі Міністра освіти і науки Лілії Гриневич та президента Національної академії наук Бориса Патона.

 
17 лютого 2016

Українська інженерно-педагогічна академія - новий учасник УІСТТ

Українська інженерно-педагогічна академія приєдналася до Української інтегрованої системи трансферу технологій з метою консолідації інформаційних ресурсів у технологічної сфері та координації дій у сфері трансферу технологій і комерціалізації науково=технічних розробок. 

 
27 квітня 2015

Налагодження академічної співпраці з найбільшим вищим навчальним закладом Литви - Вільнюським університетом

   Зазначимо, що приїзду литовських колег до Львівського національного університету імені Івана Франка передував візит декана юридичного факультету, професора Андрія Бойка до Вільнюського університету в грудні минулого року. За словами Андрія Михайловича, українська й литовська сторони, які досі мали лише поодинокі випадки кооперації науковців на персональному рівні, дійшли згоди щодо налагодження інституційної співпраці.

    Ректор Львівського університету, професор Володимир Мельник привітав представників юридичного факультету Вільнюського університету, зазначивши: «У нас уже є співпраця на освітньому й науковому рівнях із Литвою. Та зі свого боку, ми будемо вдячні за всі Ваші ініціативи, спрямовані на зміцнення наших міжнародних відносин. Ми знаємо, що Ваш університет є найдавнішим і найбільшим вищим навчальним закладом Литви та водночас найпотужнішим науковим центром. Переконаний, що Ваш позитивний приклад стане взірцем і для нас».

 
23 квітня 2015

Львівська політехніка запрошує на наукові фестини

  З 25 до 28 квітня 2015 року у Львівській політехніці відбудуться наукові фестини.

  На відкритих майданчиках будуть розгорнуті численні експозиції з приладами і лабораторним обладнанням, що розкажуть про наукові відкриття й дослідження, відбудеться зацікавлений діалог учасників фестин із провідними науковцями університету, пройдуть захоплюючі інтелектуальні конкурси, спортивні змагання, вікторини, концерти тощо.

  Відвідувачів очікує смачний козацький куліш та багато інших сюрпризів.

 
23 квітня 2015

IV Міжнародна науково-технічна конференція «Нафтогазова енергетика 2015»

   21-24 квітня 2015 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу проходить IV Міжнародна науково-технічна конференція «Нафтогазова енергетика 2015».

   У конференції беруть участь понад 100 представників навчальних і наукових закладів, підприємств нафтогазової галузі України, а також країн ЄС (Словацької Республіки, Угорщини, Республіки Польща, Румунії, Австрії і США).

   Конференція розпочалась 21 квітня 2015 року круглим столом «Нафтогазова Долинщина: проблеми та перспективи», участь в якому взяли представники органів місцевого самоврядування, науковці ІФНТУНГ, керівний склад підприємств нафтогазового профілю Долинщини, експерти.

 
03 квітня 2015

Швейцарський досвід на допомогу українському суспільству

   Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відвідала делегація Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні. Під час візиту відбулися зустрічі Надзвичайного та Поважного Посла Швейцарської Конфедерації в Україні пана Крістіана Шьоненбергера і його заступника та радника з політичних питань пана Крістофа Шпеті з ректором і студентами ДНУ.

   Із робочим візитом у Дніпропетровському національному університеті делегація Посольства Швейцарії перебувала вдруге. На цей раз метою відвідин Надзвичайним та Поважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні ДНУ імені О.Гончара було обговорення питань подальшого розвитку співробітництва між дніпропетровським університетом та ВНЗ Швейцарії.

 
10 березня 2015

Спільний конкурс НАН України та CNRS - PICS-2016-2018

Національна академія наук України (НАН України) і Національний центр наукових досліджень Франції (Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) на підставі укладеної між ними Угоди оголошують конкурс спільних проектів PICS[1] 2016 року на отримання фінансової підтримки для проведення фундаментальних наукових досліджень в таких галузях знань:

(01) математика;

(02) фізика і астрономія;

(03) інформатика;

(04) технічні науки;

(05) науки про Землю та навколишнє середовище;

(06) науки про життя;

(07) хімія;

(08) соціогуманітарні науки.

 


[1] PICS (Program of International Cooperation in Science) – програма міжнародного наукового співробітництва, яка пропонується CNRS своїм зарубіжним партнерам. Проект, який реалізується в рамках PICS є результатом співробітництва між французьким і зарубіжним партнерами, які вже мають спільні публікації. Детальніша інформація:

http://www.cnrs.fr/derci/spip.php?article51&

http://www.cnrs.fr/derci/spip.php?article22&

 

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017