Сьогодні: 19 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Новини учасників мережі

22 квітня 2015, 11:42

«IT-Перспектива»

   Нещодавно у Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського відбулася ІІ науково-практична конференція «IT-Перспектива».

   Її організаторами виступила кафедра інформаційно-управляючих систем факультету електроніки та комп`ютерної інженерії (ФЕКІ) та Міжнародна компанія Altexsoft. Про її проведення усім бажаючим повідомили в Інтернеті, запропонувавши попередньо зареєструватися. Як і минулого року інформація мала достатньо великий резонанс. Участь у конференції взяло 200 учасників попри 160 минулого року. Усі вони заявили про зацікавленість ІТ–технологіями. Готуючи захід, організатори орієнтувалися як на професіоналів, так і початківців-розробників програмного забезпечення; як на викладачів, так і студентів ІТ-спеціальностей; як на технічно активних людей, так і фахівців, котрі виявили бажання поділитися своїми досягненнями та напрацюваннями з однодумцями.

 
02 квітня 2015, 12:48

У Запорізькому національному університеті окреслили напрями співпраці із Німецькою службою академічних обмінів

   Керівник Інформаційного центру DAAD (Німецька академічна служба обмінів) у Києві Флоріан Кюхлер завітав до Запорізького національного університету, щоб обговорити з адміністрацією ВНЗ питання підтримки двостороннього обміну науковцями в рамках програми DAAD. Він зустрівся з проректором з наукової роботи ЗНУ Геннадієм Васильчуком, начальником відділу міжнародних зв'язків та роботи з іноземними студентами ЗНУ Вікторією Вертегел і директором центру інтенсивного вивчення іноземних мов ЗНУ Наталією Костенко.

   Флоріан Кюхлер зазначив, що презентована програма важлива для підтримки коротких наукових стажувань, обміну досвідом і встановлення зв'язків із колегами. Стипендії DAAD пропонують науковцям провести дослідження та підвищити кваліфікацію в Німеччині.

 
12 березня 2015, 12:04

Аграрії-науковці створюють Інститут іноземних радників

    Президія Національної Академії Аграрних наук створює Інститут іноземних радників НААН України для залучення досвіду зарубіжних колег у сфері реформування агарної науки. Перше посвідчення радника Інституту президент Академії Ярослав Гадзало вручив керівнику проекту «Німецько-український аграрний діалог» при Інституті економічних досліджень та політичних консультацій Заасе Фолькеру.

 

 
24 лютого 2015, 11:56

ПНУ імені Василя Стефаника та Жешувський університет (Республіка Польща) підписали угоду про співпрацю

   24 лютого у рамках реалізації Угоди про наукову та культурну співпрацю Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника з офіційним робочим візитом відвідали представники Жешувського університету (Республіка Польща) - проректор з наукової роботи Войцех Валят та заступники декана факультету фізичного виховання Войцех Байорек і Павел Круль.

   У рамках відвідин відбулася зустріч ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди з польськими колегами. У заході також взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва Василь Марчук, проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Шарин, декан факультету фізичного виховання і спорту Микола Соя, декан філософського факультету Ігор Гоян, декан факультету математики та інформатики Володимир Пилипів, завідувач кафедри теорії і методики фізичної культури і спорту Богдан Мицкан, працівники університету.

 
24 лютого 2015, 11:53

ХНУ виграв грант на реалізацію ще одного міжнародного проекту

   За підтримки Міністерства освіти і науки України, Західного наукового центру НАН України, та більше 20 підприємств, Хмельницький національний університет отримав грант від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках проекту «Польська допомога 2015» спільно з товариством Інтеграція Європа-Схід на створення Спеціалізованої лабораторії комплексних досліджень природних мінералів.

   Стратегічна мета проекту «Еко-інновації для бізнесу. Спеціалізована лабораторія комплексних досліджень природних мінералів» полягає у зміцненні ринкових позицій українських підприємств на основі реалізації інноваційних та екологічно безпечних технологій використання мінеральних сорбентів для очистки стічних вод і відновлення природних ресурсів.

 
20 лютого 2015, 12:54

В ХНЕУ імені Семена Кузнеця відбулася відеоконференція «Епістемологічне позиціонування дослідника»

   19 лютого 2015 року в Центрі університетської успішності Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця відбулася відеоконференція «Епістемологічне позиціонування дослідника» у рамках розвитку міжнародного співробітництва з Франкофонним інститутом адміністрації та менеджменту (IFAG) Університетської агенції франкофонії, м. Софія (Республіка Болгарія).

   Модераторами наукового заходу виступили координатор франкофонії в ХНЕУ ім. С. Кузнеця к.н.д.у. Колісник М. М., Марія Нікулеску, директор IFAG та Анатолій Галабов, професор соціології Нового болгарського університету.

 
17 лютого 2015, 13:01

Науковці УДПУ взяли участь в обговоренні стратегічних напрямів екологічної політики України

   Делегація екологів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на чолі з Головою Уманського районного осередку Міжнародної асоціації екологів університетів професором Світланою Совгірою взяла участь у Загальних зборах Міжнародної асоціації екологів університетів та Міжнародному екологічному форумі «Екологічна політика: між кризами та реформами», що відбулися минулого тижня в м. Києві.

   Організаторами заходів виступили Міжнародна асоціація екологів університетів, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова та Інститут екології економіки і права.

 

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017