Сьогодні: 29 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

ХНУ виграв грант на реалізацію ще одного міжнародного проекту

24 лютого 2015, 11:53

   За підтримки Міністерства освіти і науки України, Західного наукового центру НАН України, та більше 20 підприємств, Хмельницький національний університет отримав грант від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках проекту «Польська допомога 2015» спільно з товариством Інтеграція Європа-Схід на створення Спеціалізованої лабораторії комплексних досліджень природних мінералів.

   Стратегічна мета проекту «Еко-інновації для бізнесу. Спеціалізована лабораторія комплексних досліджень природних мінералів» полягає у зміцненні ринкових позицій українських підприємств на основі реалізації інноваційних та екологічно безпечних технологій використання мінеральних сорбентів для очистки стічних вод і відновлення природних ресурсів.

   У Хмельницькому національному університеті тривалий час займаються розробкою інноваційних технологій для використання в промисловості природного мінералу сапоніту значні родовища якого, розташовані в Хмельницькій області. Науковці університету мають досвід роботи з вивчення сорбційних властивостей природних мінералів, для підвищення ефективності технологічних процесів очистки промислових стічних вод. Розробка інноваційних технологій раціонального використання сорбентів з врахуванням їх регенерації, дозволить досягти максимального вилучення забруднень з стічних вод та забезпечувати екологічність виробництва.

   Варто відзначити, що не перший проект у співпраці з товариством Інтеграція Європа – Схід, у 2012-2014 роках у Хмельницькому національному університеті було успішно реалізовано проекти Єко-Операція, Полонійний науковий мультицентр, проект підтримки вивчення польської мови, а також організовано 4 польські мовні школи для молоді з України в Kельцах, в яких взяло участь майже 100 бажаючих з Хмельницького та Вінниці.

   Реалізація проекту «Еко-інновації для бізнесу. Спеціалізована лабораторія комплексних досліджень природних мінералів» у ХНУ сприятиме зміцненню польсько - українського співробітництва, збереженню природних ресурсів та підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних підприємств.

   За інформацією відділу міжнародних зв’язків ХНУ

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017