Сьогодні: 25 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Науковці УДПУ взяли участь в обговоренні стратегічних напрямів екологічної політики України

17 лютого 2015, 13:01

   Делегація екологів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на чолі з Головою Уманського районного осередку Міжнародної асоціації екологів університетів професором Світланою Совгірою взяла участь у Загальних зборах Міжнародної асоціації екологів університетів та Міжнародному екологічному форумі «Екологічна політика: між кризами та реформами», що відбулися минулого тижня в м. Києві.

   Організаторами заходів виступили Міжнародна асоціація екологів університетів, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова та Інститут екології економіки і права.

  Учасники форуму обговорили актуальні питання трансформації вищої екологічної освіти в умовах імплементації Закону України «Про вищу освіту», Екологічну Конституцію Землі, імплементацію європейського досвіду участі громадськості у процесі формування екологічної політики України тощо.

   На Загальних зборах Міжнародної асоціації екологів університетів висвітлювалися конкретні проблеми освіти, практики, природоохоронної діяльності. Із доповідями про важливість екологічної підготовки в умовах університетської освіти, ведення органічного землеробства та природоохоронної діяльності виступили науковці УДПУ: професор, завідувач кафедри хімії, екології та методики їх навчання Світлана Совгіра, викладачі Роман Подзерей, Світлана Люленко, Наталія Душечкіна.

   Приємно відзначити, що посвідчення нових членів асоціації екологів на Загальних зборах отримали аспіранти Наталія Душечкіна та Вікторія Берчак. За активну участь у роботі Міжнародної асоціації екологів університетів професор УДПУ Світлана Совгіра нагороджена почесною грамотою.

За інформацією УДПУ

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017