Сьогодні: 24 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Спільний конкурс НАН України та CNRS - PICS-2016-2018

10 березня 2015

Національна академія наук України (НАН України) і Національний центр наукових досліджень Франції (Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) на підставі укладеної між ними Угоди оголошують конкурс спільних проектів PICS[1] 2016 року на отримання фінансової підтримки для проведення фундаментальних наукових досліджень в таких галузях знань:

(01) математика;

(02) фізика і астрономія;

(03) інформатика;

(04) технічні науки;

(05) науки про Землю та навколишнє середовище;

(06) науки про життя;

(07) хімія;

(08) соціогуманітарні науки.

Основна мета конкурсу — консолідація зусиль НАН України і CNRS для фінансування фундаментальних наукових досліджень, що спільно виконуються вченими НАН України та Французької Республіки і представляють обопільний інтерес.

Терміни та умови надання заявок

Українські і французькі вчені, учасники проекту за конкурсом PICS, заздалегідь погоджують між собою науковий план спільної роботи. Французькі учасники проекту повинні з 1 квітня по 2 червня 2015 року здійснюється паралельна подача наукових проектів для участі в конкурсі: українські вчені направляють заявки в НАН України (за формами НАН України), а французькі вчені - в CNRS (за формами CNRS).

Неузгоджені заявки або заявки, подані тільки однією Стороною, не розглядаються.

Більш детально та фінансові умови конкурсу

http://www.nas.gov.ua/UA/news/Pages/AnnocenmentContent.aspx?ffn1=ID&fft1=Eq&ffv1=2240

 


[1] PICS (Program of International Cooperation in Science) – програма міжнародного наукового співробітництва, яка пропонується CNRS своїм зарубіжним партнерам. Проект, який реалізується в рамках PICS є результатом співробітництва між французьким і зарубіжним партнерами, які вже мають спільні публікації. Детальніша інформація:

http://www.cnrs.fr/derci/spip.php?article51&

http://www.cnrs.fr/derci/spip.php?article22&

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017