Сьогодні: 30 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Алтайський край у 2012 році витратить 45 млн рублів на інновації

26 червня 2012, 11:23

Алтайський край виділив в 2012 році 45 млн рублів на фінансування заходів інноваційного блоку. Обсяг держпідтримки інноваційного підприємництва збільшено вдвічі - до 30 млн рублів - З крайового бюджету на гранти для початківців компаній і субсидування витрат на технологічні інновації діючих підприємств направлено 6 млн рублів. Ще 24 млн рублів залучено з федерального бюджету в рамках конкурсу Мінекономрозвитку Росії на держпідтримку малого і середнього підприємництва.

Про це заявив заступник Губернатора, начальник Головного управління економіки та інвестицій Михайло Щетинін. Фінансування буде здійснюватися в рамках довгострокової цільової програми «Про державну підтримку та розвиток малого і середнього підприємництва в 2011-2013 роки в Алтайському краї».

Для працюючих більше року організацій розмір держпідтримки збільшений до 2 млн рублів. Відповідну постанову № 298 підписаний 4 червня губернатором Алтайського краю Олександр Карлін. Конкурсний відбір серед інноваційних компаній регіону планується оголосити в кінці червня - початку липня поточного року. Інноваційні кластери в 2012 році отримають з бюджетів всіх рівнів 15 млн рублів. Ці гроші підуть на маркетингові дослідження, розробку концепції розвитку регіональних кластерів, а також дооснащення дослідним устаткуванням лабораторій енергомашинобудівного (АЛТЕК) і біофармацевтичної (АБФК) кластерів, створення яких розпочато в 2011 році.

У 2011 році в рамках довгострокової цільової програми на 2011-2013 роки «Про державну підтримку та розвиток малого і середнього підприємництва в Алтайському краї» видано 21 грант починаючим підприємцям і субсидії на придбання обладнання, патентування, виконання досліджень і розробок були надані на загальну суму 15 млн рублів. Максимальний розмір гранту початківцям компаніям склав 0500000 рублів, субсидії діючим підприємствам - 1 млн рублів. На реалізацію проектів з підтримки регіональних кластерів в 2011 році в залучено 25 млн рублів федеральних і крайових ресурсів.

Участь у конкурсі Мінекономрозвитку Росії дозволило придбати сучасне високотехнологічне лабораторне обладнання (11 одиниць) для учасників АБФК і АЛТЕК, провести ряд маркетингових досліджень та навчальних семінарів, повідомляє офіційний сайт Алтайського краю.

 http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017