Сьогодні: 29 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Біотехнічна компанія Харбіна зацікавлена ​​у спільних проектах з білоруськими вченими

17 липня 2012, 09:57

Документ укладено під час Харбінської міжнародної виставки науково-технічних досягнень, яка пройшла в червні в Китаї. "Підписаний протокол передбачає надання нами сприяння в укладенні контрактів з білоруськими вченими, - сказав Олександр Успенський. - Зокрема, китайська компанія проявила зацікавленість в розробках Інституту мікробіології Національної академії наук".

РЦТТ також провів переговори з китайсько-канадською компанією, що виробляє обладнання для високошвидкісних рухомих складів. Представники цієї компанії проявили інтерес до співпраці з фахівцями Об'єднаного інституту машинобудування НАН Білорусі.

Крім цього, білоруський центр трансферу технологій підписав угоду про науково-технічне співробітництво з Інститутом високих технологій Академії наук провінції Хейлунцзян. Сторони планують розробити механізми міждержавної білорусько-китайської інформаційно-технологічної платформи колективного користування. "Ми прагнемо, щоб на нашому сайті була інформація про науково-технічних розробках не тільки російською та англійською, а й китайською мовами, - зазначив директор РЦТТ. - Головне завдання підписаної угоди полягає в тому, щоб китайські партнери розміщували свої бази даних на нашому інтернет-порталі ".

За час участі в Харбінської виставці РЦТТ підписав 15 протоколів про наміри партнерства з китайськими науковими установами та фірмами. Ці документи будуть сприяти розширенню контактів між вітчизняними вченими і діловими колами Китаю, виконання нових спільних проектів, зміцненню експортного потенціалу.

Республіканський центр трансферу технологій Білорусі забезпечує просування вітчизняних інновацій до потенційних споживачів. Філії РЦТТ діють в Мінську, Бресті, Могильові, Гомелі, Гродно та інших містах. Центр взаємодіє з підприємствами та організаціями більш ніж з двох десятків країн світу, з якими укладено і діють понад 50 угод про співпрацю.
http://www.belta.by

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017