Сьогодні: 30 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Делегація України на чолі з першим заступником голови Держінформнауки Борисом Гриньовим взяла участь у міністерській конференції міжнародної європейської інноваційної науково-технічної програми «Eureka»

25 червня 2012, 11:21

У програмі “EUREKA” беруть участь 39 країн та Європейська Комісія. Україна приєдналася до програми у 2006 році. Мета програми “EUREKA” – сприяння розвитку міжнародного співробітництва для підвищення конкурентоспроможності європейської економіки та поліпшення якості життя населення.
На цьогорічній конференції основну увагу було приділено перегляду Дорожньої карти стратегічного розвитку програми “EUREKA”, новим правилам участі в проектах програми  та питанням технологічної модернізації країн-членів програми “EUREKA”, зокрема – шляхом реалізації програми EUROSTARS 2 в рамках HORIZON 2020.
Під час конференції були розглянуті питання про сприяння розвитку промислових підприємств малого та середнього бізнесу й модернізації промисловості. Учасники конференції відзначили, що програма “EUREKA” відіграє важливу роль у створенні Європейського дослідницького простору, адже вона є основним інструментом для підтримки підприємств малого та середнього інноваційного та високотехнологічного бізнесу.
За результатами засідання Міністерської Конференції, Республіка Чорногорія набула статус повноправного члена програми “EUREKA”, водночас, Канада – статус асоційованого члена.
Крім того, відбулася офіційна передача обов’язків головування від Угорщини Турецькій Республіці. Її представники заявили, що цьогорічною флагманською ініціативою програми “EUREKA” стане створення “глобальної платформи для співпраці в інноваційній сфері”.

http://www.dknii.gov.ua

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017