Сьогодні: 27 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

ФОНД ЦИВІЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА РОЗВИТКУ США (CRDF GLOBAL) РОЗПОЧИНАЄ РЕАЛІЗАЦІЮ ПРОГРАМИ ВІЗИТІВ ТА СПІВПРАЦІ З ПИТАНЬ СЛАНЦЕВОГО ГАЗУ

04 липня 2012, 11:08

Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) розпочинає реалізацію Програми візитів та співпраці з питань сланцевого газу, яка є продовженням регіональної ініціативи CRDF Global щодо сланцевого газу. 
Першим етапом зазначеної ініціативи став регіональний семінар з питань розвідування та видобутку сланцевого газу, проведений за сприянням CRDF Global спільно з Посольством Республіки Польща України та Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України, 24-25 травня 2012 року в готелі “Opera”, Київ, Україна. Детальна інформація щодо цього семінару розміщена на http://shalegas.crdfglobal.org/.
Зазначена програма надає можливість дослідникам зі США співпрацювати з колегами з України та Польщі, оскільки ці країни, наразі, знаходяться на етапі проведень досліджень з розробки сланцевого газу та інших нетрадиційних ресурсів викопного палива. 
За програмою дослідникам з США, які мають досвід роботи з геологічних, технологічних або екологічних питань, пов’язаних з видобутком та розвідуванням сланцевого газу, надаватимуться чотири гранти в розмірі до $10,000 кожний. Гранти передбачені для здійснення візитів, тривалістю до одного місяця, до України та Польщі для проведення лекцій, лабораторних та практичних робіт з питань видобутку сланцевого газу. 
Фінансування програми здійснюється Національним фондом США з питань науки. 
Заявки прийматимуться до 15 вересня 2012 року (до 23:59 за східним часом США).
Оголошення результатів відбудеться 31 жовтня 2012 року.

http://www.dknii.gov.ua

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017