Сьогодні: 30 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Могильов хоче перевести Крим на енергозберігаючі технології

27 червня 2012, 10:53

Голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов вважає за необхідне визначити в кожному місті та районі Криму за кілька багатоповерхових будинків 60-70-х років споруди для впровадження енергозберігаючих технологій і на їх прикладі продемонструвати досягнутий економічний ефект, повідомляє прес-служба Радміну.
"Необхідно в кожному місті визначити по 2-3 будинки для впровадження системи енергозбереження і на їх прикладі показати, як ми можемо економити електроенергію та скорочувати комунальні платежі. Тому потрібно обов'язково окремим рядком в бюджеті наступного року передбачити кошти на ці заходи", - сказав Могильов .
Зокрема, за його словами, мова йде про заміну комунікацій, модернізації електричних мереж, встановлення теплолічильників, лічильників обліку води, заміни вікон, утеплення фасадів будинків і т.д.
В якості позитивного прикладу Могильов навів досвід Росії, де в результаті впровадження енергозберігаючих технологій споживання енергоресурсів скорочується приблизно уполовину.
"При відпрацюванні одного багатоповерхового будинку енергоспоживання скорочується до 50%. Такі проекти в Росії впроваджуються, і такі проекти я пропоную реалізувати в Криму", - сказав він.
http://news.liga.net

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017