Сьогодні: 02 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Новосибірська область: у Технопарку буде запущений IT-інкубатор

10 липня 2012, 11:03

Нові приміщення для резидентів Академпарка планується відкрити до четвертого кварталу 2012 року.
До кінця року у Технопарку Новосибірського Академмістечка з'явиться додатково 150 місць для резидентів.

Там буде запущений IT-інкубатор в Центрі інформаційних технологій, а також приладобудівний і біотехнологічний інкубатори. У Центрі інформаційних технологій буде створено близько 100 робочих місць для компаній інформаційно-комунікаційного профілю. IT-інкубатор буде працювати за принципами публічного хмари - його інфраструктуру (інформаційні системи, програмні продукти і сервіси) зможуть використовувати одночасно відразу кілька користувачів. Приміщення буде оснащено всіма необхідними технічними засобами за стандартами провідних світових IT-корпорацій.
У Центрі технологічного забезпечення закінчені роботи з оснащення приладобудівного бізнес-інкубатора. Там організовано сім робочих боксів, де проектні команди можуть вести збірку і наладку приладів. На радіомонтувальний і слюсарній ділянках працюють понад 80 одиниць спеціалізованого обладнання.
В біотехнологічному інкубаторі створюється спеціалізована інфраструктура, яка дозволить вести хімічні та біологічні лабораторні роботи відповідно до санітарних норм. Зокрема, оснащується хімічна, аналітична лабораторії, лабораторія стандартних біотехнологій, ділянка для виготовлення малих форм біопрепаратів.
Додамо, що на сьогоднішній день резидентами Академпарка є 180 компаній, загальна чисельність співробітників складає більше 6000 людей, повідомляє сайт уряду Новосибірської області.

http://www.nanonewsnet.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017