Сьогодні: 29 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Програму форуму "Відкриті інновації" сформують до кінця тижня

18 липня 2012, 10:32

Програма Московського міжнародного форуму інноваційного розвитку "Відкриті інновації" буде сформована до кінця поточного тижня. Як повідомив заступник міністра економічного розвитку Росії Олег Фомічов, збори програмного комітету проходило вже кілька разів, за час яких були збалансовані інтереси всіх інститутів розвитку і збудована єдина концептуальна схема.

Фомічов також додав, що затверджені основні напрями програми - треки, хоча в майбутньому вони ще можуть незначно змінитися за конкретними круглим столам. "При цьому ми домовилися, що в найближчі дні ставимо крапку, і до кінця цього тижня проект програми буде готовий", - сказав заступник міністра.

Форум "Відкриті інновації", який пройде з 31 жовтня по 2 листопада в Москві, проводиться інститутами розвитку Росії, в тому числі "Роснано", РВК, Фондом "Сколково", Фондом сприяння розвитку малих форм підприємств у науково-технічній сфері, а також Зовнішекономбанком і урядом Москви.

За словами заступника міністра, принципова відмінність "Відкритих інновацій" від міжнародного форуму з нанотехнологій RUSNANOTECH в тому, що новий майданчик буде присвячена розвитку не одного технологічного напряму, а світової інноваційної порядку денному в цілому, що в свою чергу дозволить Росії вийти зі статусу світової інноваційної провінції .

"RUSNANOTECH був присвячений розвитку однієї галузі технологій - нанотехнологій і всьому, що з цим пов'язано. Плюс в тому, що можна було вибирати більш вузьку тематику і фокусуватися на запрошенні фахівців саме за цим напрямком, більш глибоко копати наукову специфіку, а мінус - у тому , що був обмежений набір учасників, складно організувати дискусію за загальними напрямками інноваційного розвитку, - цитують Фомічова РИА Новости. - При цьому у Росії є амбіції як у країни, тому що ми заявили в ряді стратегій про перехід на інноваційний шлях розвитку. Ми повинні бути вбудовані в обов'язковому порядку в глобальну інноваційну систему. Новий форум покликаний замість вузького галузевого форуму стати майданчиком, який дозволить перенести в РФ частину глобальних дискусій, пов'язаних з інноваційним розвитком та включитися в більш активну глобальну порядку денного ".

Офіційний сайт форуму "Відкриті інновації" - forinnovations.org.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017