Сьогодні: 30 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Роснано створить в Троїцьку компанію з розробки інноваційних технологій

27 червня 2012, 10:58

У підмосковному місті Троїцьку буде створена технологічна інжинірингова компанія (ТВК), яка займеться розробками на замовлення сторонніх компаній технологій, обладнання та / або продуктів на основі власної технологічної бази. Інвестиційна угода про створення ТВК було підписано днями Роснано та її партнерами. Загальний бюджет проекту складає 200 млн. рублів, включаючи співфінансування ФІОП в обсязі 149,9 млн. рублів.

Під інвестиційною угодою поставили свої підписи генеральний директор Фонду інфраструктурних та освітніх програм (ФІОП) Андрій Свинаренко, генеральний директор ТОВ «РнД-Ісані» Олександр Лаш, генеральний директор некомерційного партнерства «Спільний центр трансферу технологій РАН і РОСНАНО» Олексій Гостомельський і генеральний директор «ЕУФ Лабс» Артем Кротов.

Спеціалізацією ТВК будуть оптичні технології (нанодіагностіка, метрологія, нанолітографії, створення над'яскравих EUV джерел (EUV - Extreme UltraViolet, глибокий або жорсткий ультрафіолет)).

Проект створення технологічної інжинірингової компанії «ЕУФ Лабс» був відібраний за підсумками першого відкритого конкурсу зі створення ТВК в регіонах Росії.

Основне завдання подібних ТВК - розробка технологічних рішень для конкретних замовників, на відміну від виробничих проектів, метою діяльності яких є виробництво та реалізація кінцевої уніфікованої продукції на масовому ринку. Результатом діяльності ТВК за запитом конкретного замовника можуть бути: необхідна конструкторська документація, промислові зразки технологічного обладнання та систем, досвідчені і контрольні партії продукції, а також багато іншого.

Результати діяльності ТВК, як правило, не підлягають тиражуванню і унікальні для кожного окремого замовника. Передбачається, що замовниками створюваних ТВК будуть, зокрема, виробничі компанії в сфері нанотехнологій і наноіндустрії (як фінансуються ВАТ «Роснано», так і незалежні виробники нанопродукціі).
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017