Сьогодні: 29 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У Росії буде створена Асоціація «розумних міст»

18 липня 2012, 13:16

До кінця 2012 року в Росії буде створена Асоціація «розумних міст». Заяву про це було зроблено на минулій міжнародній виставці «Іннопром-2012» директором Дирекції з управління інженерною, транспортною інфраструктурою фонду «Сколково» Пітером Шиппер.

Як говорить Шиппер, «розумний місто» полягає в комплексному підході не тільки до використання апаратури, а й до будівництва та експлуатації будівель і споруд, незалежно від їх призначення - як житлових, так і суспільних. Концепція «розумних міст» є відносно новим і для Росії - дуже екзотичним методом побудови міст. Наприклад, якщо старі, звичайні міста будувалися і будуються по радіальної схемою, то розумний місто має бути прив'язаний до системи транспорту. А це має на увазі під собою наявність добре розробленої транспортірной структури, доступність аеропортів і залізниці. «Передбачається, що жителям розумного міста більше не знадобляться автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння», - говорить Шиппер.

У «розумному місті» також повинна бути організована високотехнологічна переробка побутових відходів. На місці - тут і зараз, що дозволить знизити вартість переробки. При подачі води передбачається очищення та повторне використання навіть каналізаційних стоків, доочищених до якості питної води. Дощову воду в системі розумного міста можна буде використовувати, наприклад, для формування зеленої зони міста, для ландшафтної архітектури.

Як сказав Шиппер, за цими параметрами будуть відбиратися міста Росії, оптимально підходять під критерії «розумного міста». І щоб скоординувати їх діяльність в країні буде створена спеціальна Асоціація подібних міст.
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017