Сьогодні: 29 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Україна і Росія домовилися про більш тісну співпрацю в Антарктиці

16 липня 2012, 10:30

Під час проведення п’ятого засідання Українсько-Російської міждержавної комісії в Ялті був підписаний Меморандум між Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизація України та Федеральною службою з гідрометеорології і моніторингу оточуючого середовища (Російська Федерація) про науково-технічне співробітництво в Антарктиці. З української сторони Меморандум підписав голова Держінформнауки Володимир Семиноженко, з російської – голова Росгідрометеорології Олександр Фролов.

В Меморандумі відзначено особливе науково-суспільне значення Південної полярної області Землі з огляду на розуміння глобальних змін природного середовища та соціально-економічних наслідків цих змін. 
Сторони домовилися докладати спільних зусиль задля ефективної реалізації національних антарктичних програм, а також оптимізації людських та матеріальних ресурсів при проведенні наукових досліджень в Антарктиці. 
України і Росія будуть розвивати спільні науково-технічні проекти з метою отримання глибших знань в галузі досліджень клімату Землі, океанографії, геології, геофізиці, біології та екології Антарктики. 

http://www.dknii.gov.ua

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017