Сьогодні: 29 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Володимир Семиноженко: національний план дій "Партнерство "Відкритий уряд" на зустрічі в Бразилії міжнародне співтовариство визнало одним з кращих

17 липня 2012, 10:08

План дій з реалізації Міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» був представлений у квітні цього року під час щорічної зустрічі країн-учасниць в Бразилії. Пізніше план був затверджений урядом. Як розповіли корреспондету IT-Expert в Держінформнауки, процес підготовки вітчизняного плану виявився найбільш успішним з точки зору врахування пропозицій громадськості, вони займають дві третини. «Це стало вагомою причиною того, що на зустрічі в Бразилії міжнародне співтовариство визнало український план дій одним з кращих, враховуючи взяті нами зобов'язання у сфері електронного урядування та електронної демократії. Координацію цих напрямів здійснює Держінформнауки. Попереду - затвердження детального Імплементаційного та інформаційно-комунікаційного планів. Я очолюю Міжнародну раду ініціативи, до якої увійшли представники 10 найбільших міжнародних організацій, що працюють в Україні, а також є заступником голови Координаційної ради. У складі цієї ради - чотири робочі групи за основними напрямками реалізації плану. Об'єднання зусиль влади, громадськості та міжнародної спільноти - це важливий крок у формуванні нової відповідальної політики», - роз'яснив голова Держінформнауки Володимир Семиноженко.
За його словами, зокрема, план дій завдає своєрідну «ідейну рамку» для всієї діяльності в галузі інформатизації.
«Подробиці цієї ідеології - впровадження практик відкритого, прозорого, ефективного управління та широке залучення громадськості до прийняття державних рішень на всіх рівнях», - говорить політик.
У той же час він відзначив, що крім того, Держінформнауки разом з представниками інших органів державної влади, а також підприємств, установ та організацій, що працюють в сфері ІТ, готує проект «Стратегії розвитку інформаційного суспільства в Україні».
Як відомо, на початку місяця Президент дав доручення за місяць розробити проект Стратегії розвитку інформаційного суспільства в Україні, куди зокрема входить і ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд».
Джерело: http://itexpert.in.ua/rubrikator/item/14951

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017