Сьогодні: 30 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Завершилася ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках» ICTERI 2013

27 червня 2012, 11:14

    Завершила свою роботу ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках» ICTERI 2013, що проходила в Херсонському державному університеті.
    Цього року в роботі конференції прийняли участь представники семи країн світу (США, Канади, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки, Фінляндської Республіки, Російської Федерації та України) з них більш ніж 19 докторів наук, професорів, 24 кандидати наук, викладачі вищих навчальних закладів, аспіранти, магістранти, студенти з двадцяти вищих навчальних закладів, а також вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, представники ІТ-компаній і керівництва області.
     Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Університет Альпен-Адріа (м. Клагенфурт, Австрійська Республіка), Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Запорізький національний університет, Херсонський державний університет, компанія DataArt Solutions Inc.
     Конференція об’єднала вчених і практиків, зацікавлених в технологічних досягненнях, бізнес-додатках інформаційно-комунікаційних технологій та інфраструктури. Один з основних напрямків, на якому фокусується ICTERI – реальні світові потреби.
     Особливу цікавість учасників викликали доповіді запрошених гостей. Серед них доповідь на тему «Основи біоекономічних знань та «Зелена потрійна спіраль» біотехнології, синтетична біологія та ІКТ», де «зелені» виступають за екологічну свідомість, а «потрійна спіраль» візуалізує взаємозалежність біотехнологій, синтетичну біології та ІКТ як спіральні нитки; доповідь «Від колегіального до спільного»; доповідь «Теорія взаємодії загальної та когнітивної архітектури», де представлені нові когнітивні архітектури, засновані на вставці моделювання.
     Крім того, учасникам конференції були представлені оглядові лекції Фредеріка Моллета на тему «UML-профіль для тимчасових моделей MARTE і CCSL» та Вадима Єрмолаєва і Максима Давидовського під назвою «Онтологія вирівнювання та програм за 90 хвилин».
    Вчені обмінювалися досвідом та новітніми втіленнями під час роботи секцій конференції.
     12 років тому ICTERI розпочала свій старт, крок за кроком розширювалася географія учасників конференції, наукові прикладні аспекти інформаційно-комунікаційних технологій.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017